Så står du der plutselig alene utenfor butikken, kanskje litt trøtt og ikke minst veldig spent på hvordan dagen på jobb blir. Det er din første dag som butikkmedarbeider, da er det naturlig å ha en rekke spørsmål som surrer rundt i hodet. Det er mange nye mennesker å forholde seg til, du skal betjene kunder i kassa og du er i ferd med å få et ansvar for noe som er større enn deg selv.
For tre år siden var jeg i dine sko, og dette er mine 12 tips den første tiden:
Gjør nettkursene til matbutikken dersom du får tilbud om dette
Les deg litt opp på hva matbutikken står for. Verdier, motto og tilnærming til f.eks. bærekraft
Ta med deg en flaske du kan fylle med vann, litt mat, penn og papir
Se presentabel ut, husk ren uniform om det er pålagt
Ta på ditt beste smil, introduser deg selv og si hei til de nye medarbeiderne dine
Vær nysgjerrig. Still de spørsmålene du lurer på, men ikke still spørsmål ved alt
Prøv å sette deg inn i rutinene og det som skal gjøres, skriv de ned om nødvendig
Se deg rundt i butikken, prøv å huske hvor de forskjellige varene står slik at du kan hjelpe kunder med dette om de skulle spørre deg
Vær høflig, imøtekommende og vennlig mot kundene
Legg igjen stoltheten din hjemme, vær villig til å innrømme når du gjør feil og at du vil lære
Vær åpen for de nye bekjentskapene du får til medarbeidere, plutselig har du nye venner
Unngå mobilbruk i arbeidstiden
Noe av det jeg synes var det fineste med å jobbe i matbutikk var det gode samholdet.
Du er jo egentlig ikke alene, du jobber og lærer sammen med andre og er et nytt tilskudd til laget. Alle ønsker å tilfredsstille, men vi gjør alle feil og det er de vi lærer av. Min erfaring fra å ha vært butikkmedarbeider i nesten to år er at du lærer mye mer enn du ser for deg. Du lærer deg å være effektiv, forstå mennesker, gi god kundeservice, mat og produktkunnskap og teamwork.
Ønsker du å jobbe som butikkmedarbeider eller er nysgjerrig på servicebransjen?
Sjekk ut Time2Staff her, appen er 100% gratis å bruke.
Comments